Vereniging Nederland Davos voor patiënten met moeilijk behandelbaar astma

AstmaNieuws

Gezocht: Ernstig-astmapatiënten die hun ervaringen willen delen.

LF1.jpg

Onderzoek onder patiënten
In opdracht van AstraZeneca doet Beautiful Lives (www.beautifullives.com) deze zomer onderzoek naar de beleving van patiënten met ernstig astma. Hiervoor gaan wij in gesprek met 12 deelnemers met ernstig astma en 4 naasten van patiënten met ernstig astma.

Met dit onderzoek willen we de zorg rondom ernstig astma optimaliseren zodat patiënten een optimaal resultaatgerichte behandeling en een naar behoefte ingerichte ondersteuning krijgen. Tijdens het onderzoek brengen wij uw ervaringen en gevoelens met ernstig astma in beeld, vanaf de eerste symptomen tot en met de diagnose en de behandeling.

Wat kunt u verwachten
U kunt aan dit onderzoek zowel als patiënt als naaste/mantelzorger meedoen. Wanneer u deelneemt gaat een onderzoeker van Beautiful Lives eenmalig met u in gesprek (ca. 2 uur bij patiëntgesprekken, ca. 75 min. bij gesprekken met naasten) en neemt de tijd om te leren van uw ervaringen met ernstig astma. In overleg met u wordt de locatie van het gesprek bepaald (bij u thuis, of op een andere locatie). Als u het prettig vindt, mag u als patiënt ook een dierbare meenemen naar het gesprek voor eventuele steun.

Ruim voorafgaand aan het gesprek wordt u gevraagd om een aantal foto’s te maken die uw leven, of dat van degene voor wie u zorg draagt als naaste, met ernstig astma typeren. Deze foto’s worden in het gesprek besproken. Als dank voor uw deelname ontvangt u een vergoeding van Beautiful Lives.

Anonimiteit en privacy
Om uw privacy te waarborgen blijven al uw persoonlijke gegevens, verzameld tijdens het onderzoek, in beheer van Beautiful Lives. Deze gegevens worden niet inzichtelijk gemaakt voor AstraZeneca. Na afloop van het onderzoek worden alle gegevens vernietigd.

Aanmelden en vragen
Wilt u meedoen? Dan kunt u zich aanmelden via de website van Beautiful Lives: http://astma.beautifullives.com/registratie.php.

Heeft u vragen of wilt u zich liever telefonisch aanmelden? Bel gerust met Nella van Rhijn of Alexander Velthuisen (telefoonnummer 035 - 30 300 20), of stuur een e-mail naar Nella.vanRhijn@beautifullives.com.

Beautiful Lives
Beautiful Lives (www.beautifullives.com) is een onderzoeksbureau dat voor haar opdrachtgevers op zoek gaat naar het alledaagse leven van mensen. Hiermee helpen wij bedrijven te begrijpen wat er speelt en belangrijk is voor de gebruikers van hun producten en diensten. Zodat zij beter op deze wensen kunnen aansluiten.


Tweet
Update
Reddit Digg

Reactie plaatsen

Alle velden zijn verplicht
Naam:

E-mail:

Reactie: