Lees voor

Downloads

astmaVereniging Nederland en Davos ontwikkeld regelmatig nieuw informatiemateriaal. Zelfstandig of in samenwerking met andere partijen uit de astmawereld. Alles wat wij recent hebben ontwikkeld vind je hier en is online te bekijken, te downloaden en/of te bestellen.

Factsheet ongecontroleerd en ernstig astma

Op deze factsheet lees je de lang verborgen gebleven feiten en cijfers omtrent ongecontroleerd en ernstig astma en de stappen die nodig zijn voor betere astmazorg.

Persoonlijk Astma Actieplan

Een persoonlijk stappenplan, waarin staat hoe een verergering van de astmaklachten herkend kan worden en wat je zelf kunt doen om de verergering tegen te gaan.

Informatiekaart Hoe stabiel is jouw astma?

Deze informatiekaart is een hulpmiddel om je astmaklachten beter te leren herkennen en erkennen en helpt je beslissen wanneer je contact met je zorgverlener op moet nemen.

Informatiekaart Hoe herken je ernstig astma?

Ernstig is astma is soms moeilijk te herkennen en diagnosticeren. Deze informatiekaart helpt hierbij en biedt erkenning aan mensen die (mogelijk) ernstig astma hebben.

Informatiekaart Hoe voer je het gesprek met je zorgverlener?

Het aangaan van het gesprek met je zorgverlener kan lastig zijn. Deze informatiekaart helpt je hierbij en geeft je tips en tools voor dergelijke gesprekken.

Reactie! Magazine

 

Voor haar leden brengt de VND Reactie! Magazine uit. Hierin lees je het laatste nieuws en verdiepende verhalen over leven met (ernstig) astma. De oudere edities zijn hier in te zien.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.