Kim Vermeulen

Secretarieel administratief medewerker

Kim Vermeulen: “Het liefst ben ik de hele dag buiten, vooral aan zee, in de bergen of in onze tuin. Daarnaast ga ik graag naar het theater en het liefst zo vaak mogelijk op vakantie. Ik geniet er vooral van nieuwe plekken te ontdekken en de geschiedenis en verhalen van een bestemming te leren kennen. Binnen de VND kan ik mijn kennis en ervaringsdeskundigheid inzetten om mensen met astma een gezicht te geven, want: “Ieder mens met astma verdiend het gezien en gehoord te worden.”

Mijn functie

Kim Vermeulen: “Op papier ben ik secretarieel administratief medewerker. Dit houdt onder andere in dat ik er mede voor zorg dat de boekhouding en ledenadministratie op orde zijn. In de praktijk komen daar nog best wat andere werkzaamheden bij. Zo ben ik actief betrokken bij projecten als de ontwikkeling van de informatiekaarten en Jong! (waarmee we meer aandacht gaan besteden aan kinderen en jongeren me (ernstig) astma) en werk ik aan verbeteringen en vernieuwingen van onze website.”

Hoe ik bij de VND terechtgekomen ben…

Kim Vermeulen: “Toen ik 16 was werd ik voor het eerst opgenomen in het Nederlands Astmacentrum in Davos. Nog geen jaar later volgde een tweede opname. De astma stond vrij centraal in mijn leven op dat moment, dus zocht ik naar lotgenoten. Daardoor maakte ik kennis met de VND. En al snel werd ik vrijwilliger voor het voorlichtingsteam. Ik wilde graag mijn verhaal delen met zorgprofessionals en andere geïnteresseerden en op die manier bijdragen aan betere zorg en meer begrip voor mensen met (ernstig) astma. Toen mijn studie teveel tijd in beslag ging nemen en ik niet langer naar voorlichtingsbijeenkomsten kon gaan, ben ik columns voor de nieuwsbrief gaan schrijven. Ook werd ik lid van de werkgroep Animatiefilms en de werkgroep Astma & Zwangerschap. Werkgroepen waar ik ook nu nog actief in ben als vrijwilliger.

De VND voelde al die tijd als een hele fijne plek, waar ik gezien en gehoord werd en waar ik met lotgenoten kon samenwerken voor meer aandacht voor de mens achter de astma. En aan het geven van een gezicht aan mensen met astma. (ernstig) Astma blijft een ziekte die te vaak niet gezien en niet begrepen wordt. Toen er een vacature kwam bij de VND twijfelde ik dan ook niet en solliciteerde ik. En nu kan ik mij nog meer inzetten voor mensen met (ernstig) astma.”

De astmazorg in de toekomst

Kim Vermeulen: “Voor de astmazorg in de toekomst wens ik vooral dat de mens achter de astma meer en meer gezien gaat worden en dat er meer empathie komt van de arts voor de patiënt. Er mag best eens door een arts benoemd worden dat het rot is om chronisch ziek te zijn en dat dit de kwaliteit van leven in grote mate aan kan tasten. Of dat het vervelend is dat niet alle klachten goed te behandelen zijn. Nog te vaak wordt er alleen naar het medische verhaal gekeken en niet naar het persoonlijke verhaal. Welke impact heeft de ziekte op iemands leven? Wat doet een behandeling met iemand? Hoe gaat iemand sociaal en emotioneel gezien om met het ziek zijn?”

Yvonne Kappe

Yvonne is senior projectleider. Ze is namens de VND betrokken bij diverse projecten van externe partijen, zoals projecten waarin richtlijnen worden ontwikkeld. Daarnaast werkt ze mee aan het verbeteren van onze website en aan Jong! en schrijft ze artikelen voor de nieuwsbrief.

Lees meer

Sandra Breeuwsma

Sandra Breeuwsma is secretarieel administratief medewerker binnen de VND. Ze draagt o.a. mede zorg voor de administratie en boekhouding. Daarnaast zorgt ze voor verbeteringen en vernieuwingen van onze website en ondersteunt ze Monique in haar werkzaamheden.

Lees meer

Monique Rüegg

Monique Rüegg is onze senior projectleider. Ze houdt onze vereniging draaiende op alle vlakken. Ze is de aanjager en de verbinder van onze projecten en het eerste aanspreekpunt voor het bestuur, de vrijwilligers, de leden, de zorgprofessionals en alle mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.