Aspirant bestuurslid Lotte Boogaard (mevrouw C.J.G. Boogaard)

Aspirant Penningmeester

Lotte Boogaard: “Ik heb economie gestudeerd en ben sinds 15 jaar werkzaam bij Robeco in diverse marketingfuncties. Daarnaast ben ik moeder van een 4-jarige zoon en hou ik van in de natuur zijn, koken en lezen.

Ik kom op adem… “van buiten zijn in de natuur. Wandelen, fietsen, rennen. Liefst aan zee.”

Aandachtsgebied

Aspirant Penningmeester

Lotte Boogaard zal Margret Smits opvolgen als zij tijdens de ALV op 24 juni 2023 wordt gekozen als nieuw bestuurslid.

Lotte Boogaard: “Als penningmeester bij de VND ga ik ervoor zorgen dat de VND genoeg financiële middelen heeft om de projecten die ze wil doen ook daadwerkelijk te kunnen doen. Daarbij is het mij taak te bewaken dat er niet meer uitgaven zijn dan inkomsten. Ook zorg ik ervoor dat de financiën in lijn blijven met de eisen van de ANBI-status en CBF-erkenning. Ik zal mij bezig gaan houden met het maken van de begroting en het laten opstellen van de jaarrekening. Daarnaast zal ik er natuurlijk voor zorgen dat budgetten niet overschreden worden. Maar ik wil ook gaan kijken naar hoe we als VND nieuwe financieringsstromen kunnen binnenhalen om nog meer projecten te kunnen realiseren.”

 

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Lotte Boogaard: “Ik vind het belangrijk niet alleen commercieel bezig te zijn. Ik weet zelf hoe het is om een chronische ziekte te hebben, wat dat betekent in je leven en hoe je daar anderen mee kunt helpen. Actief zijn voor mensen die zelf minder kunnen door hun ziekte is heel waardevol. Het je kunnen inleven in wat zij meemaken en proberen te helpen maakt het voor mij de moeite waard.”

De astmazorg in de toekomst

Lotte Boogaard: “Allereerst vind ik het belangrijk dat er genoeg middelen zijn om waardevolle projecten te doen met de VND. Verder vind ik het belangrijk dat de stem van degene die (ernstig) astma heeft gehoord blijft worden. Daarvoor moeten mensen met astma zich kunnen informeren en samen kunnen werken met hun artsen aan een zo goed mogelijk behandelplan.”

Frank Weller

Voorzitter

Frank Weller is longarts en de voorzitter van onze vereniging. Zijn aandachtsgebieden zijn strategie en medische zaken. Frank zet zijn kennis en ervaring graag in om samen met de VND de mens achter de astma zichtbaar te maken.

Lees meer

Barend de Graaff

Secretaris

Barend de Graaff is onze secretaris. Vanuit zijn achtergrond als bedrijfsjurist, kijkt hij kritisch en met een juridische blik naar de manier waarop de VND als organisatie functioneert. Op die manier draagt hij bij aan de professionaliteit van onze vereniging.

Lees meer

Margret Smits

Penningmeester

Margret Smits, onze penningmeester, is werkzaam in de financiële wereld. Met haar kennis en ervaring zorgt ze ervoor dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat we diverse activiteiten kunnen organiseren voor onze leden en mensen met astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.