Margret Smits (mevrouw M.M. Smits)

Penningmeester astmaVereniging Nederland en Davos sinds 23 juni 2018

Margret Smits: “Mijn naam is Margret Smits. Ik ben getrouwd en heb drie dochters (17,19 en 21 jaar). Ik woon in Rotterdam. Ik heb economie gestudeerd en hou van hardlopen, reizen en gezellig eten en drinken. Naast bestuurslid bij de VND ben ik werkzaam als Director Institutional Clienst bij Robeco. Daarnaast heb ik als nevenfuncties: Bestuurslid Pensioenfonds Robeco en lid Raad van Toezicht van Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde.” Ik kom op adem… “van sporten en reizen.”

Aandachtsgebied

Penningmeester

 

Margret Smits: “Als penningmeester zorg ik dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat de VND de verschillende activiteiten ten behoeve van haar leden kan blijven uitvoeren. De verantwoordelijkheden die hierbij horen, zijn het opstellen van de begroting, zorgen dat de jaarrekening tot stand komt en uitleg geven aan de leden over de financiën tijdens de ALV. Daarnaast

beoordeel ik of extra aanvragen die geld kosten uitgevoerd kunnen worden. Ook onderhoud ik contacten: met de bank, de accountant en de Stichting Fonds Nederlands Sanatorium te Davos.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Margret Smits: “Hoewel veel mensen financiën niet het leukste onderwerp vinden om over te praten, is het wel een heel belangrijk onderwerp. Als de geldzaken op orde zijn, brengt dat inzicht en rust. En met voldoende geld kun je een heleboel goede dingen doen voor de VND. Ik vind het heel mooi om te zien dat de VND door de inzet van zoveel vrijwilligers kan blijven bestaan.”

De astmazorg in de toekomst

Margret Smits: “Wat ik vooral belangrijk vind voor de astmazorg in de toekomst, is dat daar voldoende geld voor vrijgemaakt wordt.

Frank Weller

Voorzitter

Frank Weller is longarts en de voorzitter van onze vereniging. Zijn aandachtsgebieden zijn strategie en medische zaken. Al sinds zijn studententijd is Frank Weller betrokken bij de zorg voor mensen met astma. Als bestuurder bij onze vereniging levert hij graag zijn bijdrage aan het zichtbaar maken van de mens achter de astma.

Lees meer

Barend de Graaff

Secretaris

Barend de Graaff is onze secretaris. Vanuit zijn achtergrond als bedrijfsjurist, kijkt hij kritisch en met een juridische blik naar de manier waarop de VND als organisatie functioneert. Zowel intern als extern. Op die manier draagt hij bij aan de professionaliteit van de vereniging en ondersteunt hij de VND in de formele realiteit van een patiëntenvereniging.

Lees meer

Ineke van Dijk-Hoen

Vicevoorzitter

Ineke van Dijk-Hoen is naast vicevoorzitter bestuurslid met het aandachtsgebied medische zaken en belangenbehartiging van de mens met (ernstig) astma. Haar ervaring als apotheekhoudend huisarts en haar ervaringsdeskundigheid op het gebied van ernstig astma zet ze in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.