125 jaar astmaVereniging Nederland en Davos

In 2022 bestond astmaVereniging Nederland en Davos 125 jaar! We stonden daar in 2022 uitgebreid bij stil, onder andere met een historische filmreeks en een glossy. Maar een jubileum vraagt natuurlijk om een feest. En een feest, dat was de Dag van de Benauwde Nederlander op 14 mei 2022! Op deze pagina vind je een impressie van deze feestelijke dag en meer over ons jubileum.

Button Dag van de BNér
Taart Nederland-Davos 125 jaar

Ons jubileumfeest

De Dag van de Benauwde Nederlander
En dan het feest… want ons 125-jarig jubileum hebben we natuurlijk niet zomaar laten passeren! Op 14 mei 2022 was het dan zover: De dag van de Benauwde Nederlander (BN’er).

Want we wilden niet alleen ons jubileum vieren maar ook de BN’ers eens in het zonnetje zetten. Dat gebeurde met een warm welkom op de rode loper, een fotograaf die van iedereen die wilde een BN’er waardige foto maakte en een luxe buffet. Maar… in het kader van onze missie en doelstellingen wilden we op deze dag ook aandacht besteden aan de ontwikkelingen in de astmawereld.

Dat deden we met een talkshow, waarin de top van astmaprofessionals met elkaar, en met ervaringsdeskundigen in gesprek ging over diverse onderwerpen. Onderwerpen die actueel zijn in de zorg voor mensen met astma, maar ook onderwerpen die leven bij mensen met astma (en onze leden). Denk aan de expertise bij artsen en de vertrouwensband tussen arts en patiënt, een persoonlijkere aanpak van astmazorg, en online ondersteuningsmogelijkheden voor mensen met astma.

Proost op de VND!

Naast de inhoudelijke talkshow en de aandacht voor de BN’ers, vierden we natuurlijk ook ons jubileum. Dat deden we traditiegetrouw: met speeches, taart en champagne. Samen met onze leden, donateurs, sponsoren en genodigden uit de astmawereld proostten we op ons verleden en op onze toekomst. Op dat we samen nog maar heel veel moois mogen realiseren voor mensen met astma! Dit kunnen we niet zonder onze leden. Wil jij hier ook je steentje aan bijdragen? Meld je dan nu hier aan als lid!

Lid worden

Foto's

van De Dag van de BN' er

Video's van De Dag van de BN' er

Tijdens de Dag van de BN’er was er een cameraploeg aanwezig. Zij hebben voor ons een mooie compilatie van de dag gemaakt. Je kunt deze hier bekijken. Ook de talkshow is opgenomen. Deze zal op een later moment voor onze leden terug te kijken zijn op het ledenportal.

Kijk de bijeenkomst terug

Onze jubileumglossy

Ter ere van ons 125-jarig bestaan, hebben we een glossymagazine uitgegeven. Deze glossy is een ode aan onze vereniging en onze historie. Je leest er dan ook verhalen in over ons verleden en het heden en over onze medewerkers, vrijwilligers en leden. Daarmee geeft de glossy je een uniek kijkje achter de schermen bij astmaVereniging Nederland en Davos (VND)!

De nieuwste inzichten wat betreft de zorg voor mensen met astma

Maar… wij zouden onze missie geen eer aan doen als we niet ook verdiepende artikelen brengen. Voor de mens achter de astma, en voor familieleden, vrienden en bekenden van die persoon. In de glossy vind je deze artikelen dan ook, over diverse thema’s die belangrijk zijn voor mensen met astma en hun omgeving. Denk hierbij aan onderzoek naar astma, ontwikkelingen in de zorg voor mensen met astma, astma expertise-, kennis- en behandelcentra, de invloed van astma op je psyche, fysiotherapie, astma & zwangerschap, het Astma Actieplan en ontwikkelingen in de astmazorg voor kinderen. Na het lezen van de glossy ben je weer helemaal op de hoogte van wat er speelt in de astmawereld!

Dé glossy over astma ontvangen? Word lid!

Wil jij de glossy graag lezen, maar ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan door hier te klikken. Op die manier help je, jezelf aan fijn leesvoer en een collectorsitem van onze vereniging. Maar bovenal draag je bij aan een luchtige toekomst, voor ons én voor de mensen met astma!

Lid worden

Wensen voor de toekomst

We zijn een ambitieuze vereniging. En we hebben mooie wensen. Het doel is om onze wensen om te zetten in realiteit. Door te luisteren en samen te werken om zo overal de stem van mensen met astma te laten klinken. Wat wil jij dat de VND gaat oppakken – uitwerken – zich hard voor gaat maken? Laat het ons weten via het wensenformulier en dan gaan we kijken of je wens uitvoerbaar is.

Naar het wensenformulier
Een astma actieplan app
Kim
Activiteiten voor jeugd en jongeren
Anouk
‘Scholing ’voor kinderen over astma
Mirjam
Fysiotherapie in de basisverzekering
Janessa
Webinar over astma&osteoporose
Webinar – hoe ga je om met (on) begrip astma
Bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen
Meer coaching voor astma in het dagelijks leven

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.