Lees voor
Algemeen Vrijwilligers nieuws | 6 mrt 2023

De VND neemt deel aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023

Jaarlijks organiseert het Platform Vrijwillige Inzet de Nationale Vrijwilligersprijzen. Hier doet de VND dit jaar voor het eerst aan mee. We zijn namelijk supertrots op...

Jaarlijks organiseert het Platform Vrijwillige Inzet de Nationale Vrijwilligersprijzen. Hier doet de VND dit jaar voor het eerst aan mee. We zijn namelijk supertrots op onze vrijwilligers! Zij houden onze vereniging mede draaiende en doen heel belangrijk werk voor mensen met (ernstig) astma. Dat willen we graag nog meer onder de aandacht brengen door deel te nemen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen. Natuurlijk valt er ook iets te winnen voor onze vereniging. Er worden door een selectiecommissie zes aanmeldingen genomineerd. Van deze genomineerden wordt een uitgebreider videoportret gemaakt. Uit deze zes genomineerden wordt op basis van het videoportret door de jury een winnaar gekozen. De hoofdprijs is 15.000 euro. De overige vijf genomineerden winnen ieder 2000 euro. Maar dat is niet alles, de 80 favorieten van de selectiecommissie die niet genomineerd worden, krijgen ieder 750 euro. Prijzen waar we graag ons best voor doen! Want ook met 750 euro kunnen we al mooie dingen doen voor mensen met (ernstig) astma.

Voor onze deelname moesten we een vlog van 1 minuut maken, met daarin een verhaal dat raakt. Rosan, één van onze enthousiaste vrijwilligers, vertelde ons wat het vrijwilligerswerk haar (tot nu toe) heeft gebracht. Rosan schreef:

“Vrijwilliger zijn voor de VND is gezien worden en mogen doen waar je goed in ben. Wanneer er iets moet gebeuren mag dat op het moment dat het voor jouw het beste kan. Heb  je vandaag een goed moment mag het vandaag, maar ben je benauwd en heb je geen energie of kun je vanwege vermoeidheid/benauwdheid de tekst niet goed tot je door laten dringen, dan is het prima als je zegt nu even niet, maar ik kom er op terug. Je krijgt de tijd die je nodig hebt en nog veel meer ook.

En je krijgt de vrijheid om mee te denken als er wat nieuws komt, maar ook om zelf ideeën aan te dragen. De VND: waar om hulp vragen niet als een zwakte wordt gezien maar juist als iets sterks!”

Dit verhaal raakte ons en hebben we dan ook gebruikt voor de vlog. De vlog is hier te bekijken. En nu is het afwachten wat de jury ervan vindt!

Duim je met ons mee?

Link naar de website : https://vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen2023/

Naar vlog

https://youtube.com/shorts/3rrrM4IFlxc

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.