Lees voor
Algemeen | 6 sep 2018

Glutenvrije producten voor kinderen vaak niet gezond

‘Glutenvrij’ heeft vandaag onterecht een gezond imago. Veel glutenvrije alternatieven voor bijvoorbeeld brood en koekjes bevatten echter vaak meer vet, suiker en/of zout en minder...
nieuwsfoto

‘Glutenvrij’ heeft vandaag onterecht een gezond imago. Veel glutenvrije alternatieven voor bijvoorbeeld brood en koekjes bevatten echter vaak meer vet, suiker en/of zout en minder vezels en eiwitten dan de gewone versie met gluten. Vaak zijn ze ook veel duurder. Dat bleek recent uit een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond
Het wordt nu ook bevestigd door een onderzoek in Canada gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.

De onderzoekers kochten alle glutenvrije producten bestemd voor kinderen in twee grote supermarktketens in Calgary. Ze vergeleken de voedingswaarde met vergelijkbare niet-glutenvrije producten. De glutenvrije producten bevatten minder (verzadigd) vet en zout dan de niet-glutenvrije producten, maar minder eiwitten en meer suiker. De onderzoekers besluiten dat de glutenvrije producten niet gezonder zijn en mogelijk zelfs ongezonder door de grote hoeveelheid suikers.

Bron: Gezondheid.be

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.