Lees voor
Algemeen | 3 apr 2019

Hooikoorts: tips om buiten te spelen

nieuwsfoto

Yes! Het wordt eindelijk weer langer licht, wat betekent: Langer buiten! Jammer genoeg, betekent buiten in het gras spelen en chillen soms ook snotneuzen, dikke ogen en een benauwd gevoel. Wanneer je veel last hebt van hooikoorts, kan het soms onmogelijk lijken om lekker met je vrienden naar buiten te kunnen. Toch hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet, waardoor jij hopelijk ook van het mooie weer kunt genieten!

#1. Gebruik medicijnen
Ja duhhh, zal je nu denken: ik moet toch altijd mijn medicijnen gebruiken? Dat is zeker waar! Belangrijk bij hooikoortsmedicijnen is alleen dat je ze al gebruikt VOORDAT je klachten krijgt. Je moet dus al je pilletjes innemen voor het pollenseizoen begint. Je kan online opzoeken en bijhouden wanneer het pollenseizoen ongeveer begint.

#2. (Zonne)bril dragen
Een zonnebril voorkomt dat er pollen in je ogen kunnen komen. Zoek dan ook naar een zonnebril die mooi is én zoveel mogelijk aansluit rondom je ogen. Het dragen van een zonnebril zorgt er daarnaast ook voor dat je minder makkelijk in je ogen kan wrijven. Wanneer je ogen beginnen te jeuken en jij gaat krabbelen, smeer je alleen meer maar stuifmeel in je ogen. Proberen niet te wrijven dus!.

#3. Vaseline smeren
De meningen zijn erover verdeeld, maar uitproberen kan nooit kwaad: Smeer eens vaseline onder je neus en rondom je ogen. Het schijnt dat het stuifmeel in de vaseline blijft hangen in plaats van dat ze je neus en ogen in vliegen waardoor je hooikoorts erger wordt.

#4. Douchen na het buitenspelen!
Wanneer je buiten hebt gespeeld, is een douche vaak wel een goed idee. Wanneer je tijdens de hooikoorts periode buiten hebt gespeeld is het bijna een verplichting. Door te douchen na het buitenspelen, spoel je ook al het stuifmeel van je lichaam.

#5. Schone kleren aan
Je ouders zullen niet blij zijn met de stapel extra was, maar het is belangrijk om de kleding waarin je hebt buitengespeeld niet nog een dag te dragen. Net als dat jij moet douchen na het buitenspelen, is het belangrijk dat je kleding ook schoongespoeld wordt van alle pollen. Je kleding aan het eind van de dag dus gelijk in de wasmand.

#6. Ideaal buitenspeelmoment
Wanneer al bovenstaande tips niet werken en je heel veel last blijft houden, zit er maar één ding op: Binnen de regendans doen! Ga vooral naar buiten wanneer het net keihard heeft geregend en alle pollen uit de lucht zijn.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.