Lees voor
Algemeen | 12 apr 2024

Mag je met een recept voor inhalatiemedicijnen naar het buitenland?

We begrijpen heel goed dat mensen met hun recept voor inhalatiemedicijnen naar het buitenland gaan als deze bij de apotheker in Nederland niet beschikbaar zijn.
nieuwsfoto

We begrijpen heel goed dat mensen met hun recept voor inhalatiemedicijnen naar het buitenland gaan als deze bij de apotheker in Nederland niet beschikbaar zijn. Ons advies is om dit vooraf goed te bespreken met je arts of apotheker. Je moet er namelijk wel heel zeker van zijn dat je precies hetzelfde middel en dosering (fabrikant, merk, enz.) krijgt. Dus ga je met je recept naar het buitenland, overleg dan altijd met je arts of apotheker. En hou er rekening mee dat de landen om ons heen ook kampen met medicijntekorten. En dat er mogelijk extra kosten aan verbonden zijn. Lees meer over het ophalen van een recept in een land binnen de Europese Unie op de website van de overheid: Medicijnen op recept krijgen binnen de Europese Unie (EU) | Wetten en regelingen | Rijksoverheid.nl
Loop je tegen problemen aan bij het verkrijgen van je longmedicijnen? Meld je probleem en vertel je verhaal bij het Meldpunt van Longfonds.
Meer informatie lees je ook hier.

De VND zal de problematiek van de medicijntekorten samen met Longfonds, Long Alliantie Nederland (LAN), de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), en de Apothekersorganisatie KNMP op de voet blijven volgen.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.