Sandra Breeuwsma

Administratief medewerker

Sandra Breeuwsma: “Samen met mijn man en zoontje woon ik in het gezellige Amersfoort. Ik ben gek op koffie dates met vrienden (en hun kindjes), spelletjes spelen, maar ik wandel ook erg graag met een goed luisterboek. Creatief bezig zijn vind ik het leukste wat er is. Haken, breien, naaien, maar sinds kort ook in de vorm van teksten schrijven en verbeteringen brengen aan onze website. Het is enorm waardevol om bij te mogen dragen aan het belang van de mens met (ernstig) astma, een plek voor betrouwbare kennis en (h)erkenning.”

Mijn functie

Op papier ben ik secretarieel administratief medewerker. Dit houdt onder andere in dat ik er mede voor zorg dat de boekhouding en ledenadministratie op orde zijn. Doordat ik pas recent ben gestart met mijn werkzaamheden zal ik moeten groeien in deze werkzaamheden. Daarnaast ben ik gestart met verbeteringen en vernieuwingen van onze website. Er zijn altijd zaken die nog niet op de website staan maar wel van belang zijn voor mensen met (ernstig) astma. Daarnaast ga ik ook achter artikelen voor de nieuwsbrief aan en zal ik Monique ondersteunen in de uitvoering van haar werkzaamheden.

Hoe ik bij de VND terechtgekomen ben...

In 2018 zag ik op de Facebook van de VND dat ze een vrijwilliger zochten voor het maken van vlogs. Ik had zelf zo’n behoefte gehad aan ervaringsverhalen, maar deze content nooit echt makkelijk kunnen vinden. De VND bood mij de kans om deze content te maken waar ik zelf zo naar op zoek was in mijn strijd van leren omgaan met een chronische ziekte. Na het maken van verschillende vlogseries voegde ik mij bij de werkgroep Astma en Zwangerschap en hebben we een prachtige informatieve pagina op de website kunnen realiseren omtrent dit onderwerp. Sinds kort zit ik tevens in de redactie werkgroep van Reactie! waar ik als vrijwilliger actief in zal blijven.

De VND heeft de afgelopen jaren veel voor mij mogen betekenen. Naast betrouwbare informatie, bracht het mij een plek waar ik astmaatjes heb mogen ontmoeten en de (h)erkenning vond die ik zocht. Het is geweldig dat ik mij nu nog breder kan inzetten voor de mens met (ernstig) astma.

De astmazorg in de toekomst

Sandra Breeuwsma: “Voor de astmazorg in de toekomst wens ik dat mensen met (ernstig) astma de zorg kunnen ontvangen die zij persoonlijk nodig hebben. Medicatie vergoeding op basis van bestanddeel in plaats van merk afhankelijk, vergoeding voor fysiotherapie, maar ook de drempel verlagen voor bijvoorbeeld de medische psycholoog. Chronisch ziek zijn heeft niet alleen fysiek effect, maar gaat veel verder. Daarnaast wens ik de mens met (ernstig) astma nog meer ervaringsverhalen in elke vorm, zodat dit voor een ieder, jong en oud, toegankelijk is en je minder alleen hoeft te voelen.”

Yvonne Kappe

Yvonne is senior projectleider. Ze is namens de VND betrokken bij diverse projecten van externe partijen, zoals projecten waarin richtlijnen worden ontwikkeld. Daarnaast werkt ze mee aan het verbeteren van onze website en aan Jong! en schrijft ze artikelen voor de nieuwsbrief.

Lees meer

Kim Vermeulen

Kim Vermeulen is secretarieel administratief medewerker bij de VND. Ze draagt o.a. mede zorg voor de administratie en boekhouding. Daarnaast werkt ze mee aan verschillende projecten, zoals het project Jong! en het verbeteren en vernieuwen van de website.

Lees meer

Monique Rüegg

Monique Rüegg is onze senior projectleider. Ze houdt onze vereniging draaiende op alle vlakken. Ze is de aanjager en de verbinder van onze projecten en het eerste aanspreekpunt voor het bestuur, de vrijwilligers, de leden, de zorgprofessionals en alle mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.