Lees voor
Algemeen | 9 dec 2023

Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging in 2024

Het einde van het jaar is weer in zicht. Niet alleen de tijd van warmte, lichtjes en gezelligheid, maar ook de tijd van het heroverwegen...
nieuwsfoto

Het einde van het jaar is weer in zicht. Niet alleen de tijd van warmte, lichtjes en gezelligheid, maar ook de tijd van het heroverwegen van je zorgverzekering. De zorgverzekeraars hebben hun polissen voor 2024 bekendgemaakt. Daarin is ook terug te vinden of lidmaatschap van een patiëntenvereniging, zoals astmaVereniging Nederland en Davos (VND), vergoed wordt. Wij hebben voor je uitgezocht hoe dit per verzekeraar zit. Hieronder een overzicht van de zorgverzekeraars die in 2024 het lidmaatschap van een patiëntenorganisatie vergoeden. Het lidmaatschap van de VND kan dus ook bij deze verzekeraars worden ingediend.

· De Friesland Zorgverzekeraar: AV Optimaal (€ 25,- p.j.)

· De Christelijke Zorgverzekeraar (voorheen Pro Life) (€ 25,- p.j.)

· IZA: Extra zorg 1, 2 of 3 (€ 25,- p.j.)

· IZZ Zorgverzekering: Zorg voor de Zorg en Zorg voor de Zorg + Extra 1, 2 of 3 (€ 25,- p.j.)

· Menzis: ExtraVerzorgd 2 en 3 (€ 50,- p.j.)

· ZEKUR: Extra ZEKUR (€ 25,- p.j.)

· Zorg en Zekerheid: AV-Standaard, AV-Top, AV-Plus en AV-GeZZin (€ 20,- p.j.)

Nog geen lid? Lid worden kan hier.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.