Lees voor
Algemeen | 9 mrt 2024

Boekje iiieee… Oh jee, ik piep! Anna heeft astma.

Dit boekje is speciaal geschreven voor hele jonge kinderen met astma (+/- 4 tot en met 7 jaar)
nieuwsfoto

Dit boekje is speciaal geschreven voor hele jonge kinderen met astma (+/- 4 tot en met 7 jaar). In dit boekje vertelt Anna je over haar astma. Ze legt uit waar en wanneer ze er last van heeft, welke onderzoeken ze heeft moeten doen en hoe haar longen werken. Ook vertelt ze meer over de medicijnen die ze gebruikt. De titel verwijst naar één van de symptomen van astma bij jonge kinderen, een piepende ademhaling. Niet bij alle kinderen met astma komt dit voor. Hier kun je door het boekje bladeren om het te lezen. Lees het met je kind met astma of laat het je kind lezen samen met vriendjes, familie, op school of op de opvang. Zo help je je kind de astma beter te begrijpen en bespreekbaar te maken met anderen.

We werken er hard aan om informatie over astma bij jonge kinderen (en de symptomen daarvan) op onze website beschikbaar te maken. Wil je weten wanneer het zover is? Je leest het in onze nieuwsbrief en op onze Facebook en Instagram. We merken ook dat er behoefte is aan ervaringsverhalen over astma bij kinderen. Verhalen van de kinderen zelf en verhalen van hun ouders. Willen jij en/of je kind je verhaal met ons delen? Mail dan naar kim@nederland-davos.nl.

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.