Algemeen | 10 mei 2024

Webinar: Positieve gezondheid – hoe houd je het vol?

ls je een chronische ziekte hebt, zoals een longziekte, kan dat een grote invloed hebben op je leven.
nieuwsfoto

ls je een chronische ziekte hebt, zoals een longziekte, kan dat een grote invloed hebben op je leven. Maar je bent meer dan alleen je ziekte! Daarom informeren we je graag over het webinar dat Chronisch ZorgNet en Longfonds op donderdag 16 mei 2024 organiseren over de aanpak van Positieve Gezondheid. Het webinar is interessant voor mensen met een longziekte en zorgverleners.

Gezondheid gaat over meer dan ziek zijn – of niet ziek zijn. Wie met Positieve Gezondheid aan de slag gaat, krijgt een bredere kijk op gezondheid en leven met een longziekte.Spreekster Ellen Ricke gaat uitgebreid in op hoe je als zorgverlener patiënten met chronische aandoeningen tijdens de behandelingen kan ondersteunen om de zorgadviezen vol te houden. Het is een uitdaging om mensen met een longziekte in hun gedrag en gewoontes aanpassingen te laten doen, en nog lastiger: om dat te laten volhouden op de langere termijn. Vanuit haar onderzoek heeft Ellen therapietrouw ontrafeld en komt met praktische tips hoe dit te beïnvloeden is. Hierover gaat ze ook in gesprek met een patiënt. Beiden geven praktische tips voor zorgverleners en patiënten. Bijvoorbeeld over hoe je nieuwe gewoontes rond bewegen kunt volhouden. Maar ook hoe je een gezonder eetpatroon kunt aanleren, zodat je meer energie hebt en je beter zult voelen.

Het webinar is voor patiënten gratis te volgen en vindt plaats op donderdag 16 mei 2024 van 20.00 uur tot 21.00 uur. Wil je de link ontvangen om het webinar te kunnen bekijken? Stuur dan een e-mail aan jenny@chronischzorgnet.nl.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.