Lees voor
Algemeen | 20 okt 2023

WIST JE DAT… Er veel meer komt kijken bij het transitieproces van kinderzorg naar volwassenenzorg dan alleen het wisselen van hulpverlener?

Er veel meer komt kijken bij het transitieproces van kinderzorg naar volwassenenzorg dan alleen het wisselen van hulpverlener?
nieuwsfoto

Er veel meer komt kijken bij het transitieproces van kinderzorg naar volwassenenzorg dan alleen het wisselen van hulpverlener?

Wanneer jongeren actief betrokken worden bij de overgang van kinderzorg naar volwassenenzorg kan de tevredenheid bij jongeren verbeteren. Onderzoeken laten zien dat jongeren vooral behoefte hebben aan praktische ondersteuning wat betreft hun woonomgeving, opleiding, werk, relaties en vrijetijdsbesteding in de periode dat ze zelfstandig worden. De ondersteuning tijdens het transitieproces moet dus breder zijn dan alleen de wisseling van de hulpverlener. Sociale steun is hierbij erg belangrijk. Zelfmanagementtraining, het aanleren van ziekte specifieke kennis en zelfredzaamheid zijn eveneens belangrijk.

(Bron: Kwaliteitsstandaard – Jongeren in transitie van kinderzorg naar volwassenenzorg 2022)

In het december 2020 nummer van Reactie!, welke ook op onze website staat, is een artikel te vinden over transitie van kinderarts naar longarts.

Reactie december 2020 – VND (nederland-davos.nl)

Daarnaast zijn er verschillende websites waar je meer informatie kan vinden over de overgang van kinderzorg naar volwassenenzorg:

www.jongpit.nl

Veranderingen in zorg als je 18 wordt | Thuisarts.n

www.opeigenbenen.nu

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.