Lees voor
Algemeen | 4 jan 2022

WIST JE DAT… Het belang van psychosociale aspecten in het medische zorgtraject steeds beter onderkend wordt?

WIST JE DAT… Het belang van psychosociale aspecten in het medische zorgtraject steeds beter onderkend wordt?
nieuwsfoto

Het belang van psychosociale aspecten in het medische zorgtraject steeds beter onderkend wordt? Een medische aandoening heeft niet alleen lichamelijke gevolgen maar eist ook zijn tol op psychisch, sociaal en maatschappelijk vlak.

Eén van die sociale uitdagingen is het aangeven van grenzen. Wanneer je zelf goed grenzen stelt, heeft een ander minder de neiging om dit voor jou te doen en houd je zelf de regie. Als chronisch zieke moet je regelmatig ‘nee’ zeggen. Je wilt hierbij duidelijk zijn maar ook niet bot overkomen. Door op de juiste manier te communiceren komt je boodschap beter over en bereik je wat je wilt bereiken. Hierbij een aantal stappen die je hierbij kunnen helpen.

(Bronnen: Kwaliteitsstandaard psychosociale zorg bij ernstig somatische aandoeningen 2019, Cursus communicatie Behandelcentrum Heideheuvel N. Smits 2003)

 

 

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.