Lees voor

Webinars

Een aantal keer per jaar organiseert astmaVereniging Nederland en Davos webinars over uiteenlopende thema’s in relatie tot (ernstig) astma.

Schrijf je hier in!
Aankomende Webinar

Astma & Hormonen

Datum: 12/10/2023
Aanvang: 20:00
Duur: 1 uur

Dat Astma een ziekte is die flink kan klieren weten wij allemaal. Echter heeft ieder mens in 7 specifieke hormoonklieren die hormonen produceren. Deze hormonen sturen verschillende belangrijke processen aan in het lichaam. ‘’Klieren’’ hoeft dus niet alleen negatief te zijn.

Klinkt ingewikkeld he?! Daarom zal het onderwerp van het Webinar in oktober ‘’Astma en hormonen’’ zijn.

Tijdens dit webinar gaan Sarah van Oord, Longarts in het HagaZiekenhuis Den-Haag en Zoetermeer en Channa van Opstal, ervaringsdeskundige, geregistreerd verpleegkundige en Kerndocent bij een hbo- opleiding tot Verpleegkundige met elkaar in gesprek over de levenssloop van zowel mannen als vrouwen en welke rol hormonen hierin spelen. Ook wordt er gesproken over op welke manier hormonen het astma van zowel mannen als vrouwen kunnen beïnvloeden.

Op de ledendag is het thema ‘’Hormonen en zwangerschap’’ besproken. Deze informatie staat ook op de website. Daarom zal dit onderwerp niet meer in het webinar aan bod komen.

Sprekers:

Sarah van Oord - Longarts in het HagaZiekenhuis Den-Haag en Zoetermeer

Channa van Opstal - Ervaringsdeskundige, geregistreerd verpleegkundige en Kerndocent bij een hbo- opleiding tot Verpleegkundige

Schrijf je direct in voor het webinar!
Deel webinar

De webinar werkgroep

Het overdragen van actuele en betrouwbare kennis op het gebied van leven met (ernstig) astma is een van onze prioriteiten als astmaVereniging. Daarom organiseren wij regelmatig webinars. De vrijwilligers van de webinar werkgroep onderzoeken aan welke thema's behoefte is, stellen de inhoud van de webinars samen, nodigen de sprekers uit en verzorgen de uitzending van de webinars.

Inschrijven Webinar

  • We zullen proberen zoveel als mogelijk je vragen te verwerken in het webinar. We willen je erop attenderen dat we niet in kunnen gaan op persoonlijke casuïstieken.