Algemeen | 27 jan 2023

De VND presenteert: nieuwe informatiekaarten voor mensen met astma

Het bieden van betrouwbare informatie is één van de speerpunten van de VND. Het hebben van kennis over en inzicht in je astma draagt namelijk...
nieuwsfoto

Het bieden van betrouwbare informatie is één van de speerpunten van de VND. Het hebben van kennis over en inzicht in je astma draagt namelijk bij aan het stabiel houden van je astma. Daarom hebben wij drie nieuwe informatiekaarten ontwikkeld voor mensen met astma. Het zijn hulpmiddelen die bijdragen in het verkrijgen van inzicht in je astma en die je helpen de regie te nemen in je behandeling. De informatiekaarten zullen op deze website te vinden zijn en worden verspreid via onze social mediakanalen. Ook zullen fysieke exemplaren van de informatiekaarten  door ons voorlichtingsteam worden uitgedeeld op beurzen en congressen aan zorgverleners en andere betrokkenen uit de astmawereld.

Informatiekaart Hoe stabiel is jouw astma?

In dit nieuwsbericht lichten we de eerste van de drie informatiekaarten toe. Deze heeft als onderwerp Hoe stabiel is jouw astma? Astma die stabiel is geeft weinig klachten en heeft weinig invloed op je leven. Voor het stabiel houden van je astma, is het belangrijk dat je je klachten herkent en dat je weet wat je moet doen bij welke klachten. Het kan lastig zijn om je astmaklachten te herkennen. Soms wen je aan je klachten of heb je het gevoel dat ze erbij horen. Het is dan lastig om op tijd aan de bel te trekken bij je zorgverlener. Deze informatiekaart is een hulpmiddel om je astmaklachten beter te leren herkennen en erkennen en helpt je beslissen wanneer je contact met je zorgverlener op moet nemen. De informatiekaart is hier te bekijken en te downloaden. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! Deel hem vooral zoveel mogelijk met je zorgverlener(s) en met anderen die hem kunnen gebruiken. Als zowel mensen met astma als betrokken zorgverleners de kaarten kennen, werken ze het beste ter ondersteuning van een zo optimaal mogelijk behandeling van astma.

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.