Lees voor
Algemeen | 8 mrt 2018

Griepgolf neemt verder toe

De griepgolf is nog niet achter de rug. Het aantal Nederlanders met griepachtige verschijnselen is weer toegenomen. De griepgolf duurt nu al elf weken, dat...
nieuwsfoto

De griepgolf is nog niet achter de rug. Het aantal Nederlanders met griepachtige verschijnselen is weer toegenomen. De griepgolf duurt nu al elf weken, dat is twee weken langer dan gemiddeld.
Afgelopen week gingen 155 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten, meldt gezondheidsinstituut NIVEL. De week daarvoor waren het er 140. NIVEL baseert zich op de cijfers van 42 huisartsenpraktijk door het land.

Wanneer er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Meestal duurt een griepgolf zo’n negen weken. Vorig jaar hield het vijftien weken aan. Vooral jonge kinderen en ouderen gaan met griepachtige verschijnselen naar de huisarts. Zelfs Nederlandse ziekenhuizen liggen al weken overvol met grieppatiënten.

Bron: Gezondnu.nl

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.