Lees voor
Algemeen | 26 jun 2021

Nieuwe Eigen Verklaring voor uitzondering mondkapjesplicht

Vanaf 26 juni geldt de mondkapjesplicht op veel minder plekken. In het openbaar vervoer, ziekenvervoer, test- en priklocaties, voortgezet onderwijs en een aantal andere plekken...
nieuwsfoto

Vanaf 26 juni geldt de mondkapjesplicht op veel minder plekken. In het openbaar vervoer, ziekenvervoer, test- en priklocaties, voortgezet onderwijs en een aantal andere plekken blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Als je door ziekte of beperking geen mondkapje kunt dragen, gebruik dan de Eigen Verklaring, die het oude uitzonderingskaartje vervangt.

 

De Eigen Verklaring staat vanaf 25 juni online bij de overheid. Deze verklaring vervangt het oude kaartje Uitzondering mondkapjesplicht.

Om aantonen dat je onder de uitzonderingsregel valt, heeft de overheid deze Eigen Verklaring gemaakt.

Met dit formulier verklaar je dat je onder de uitzondering van de mondkapjesplicht valt. Deze Eigen Verklaring kan je als eerste laten zien aan een handhaver of controleur, als daarnaar wordt gevraagd.

Meer info:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-ziekte?123

Eigen verklaring downloaden:

Eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht | Formulier | Rijksoverheid.nl

Meer informatie is ook te vinden bij Vilans:

Mondkapje en andere bescherming | Vilans

Vragen over het downloaden en gebruik van de Eigen Verklaring? 

Publieksinformatienummer corona 0800 – 1351(tussen 08:00 en 20:00 uur).

Meldpunt Ieder(in)

Als je ergens tegenop loopt bij het gebruik van de Eigen Verklaring, kun je dit melden bij het Meldpunt van Ieder(in). Het Meldpunt beantwoordt geen vragen over het kaartje. Meldpunt, telefoonnummer: 085–400 70 22. Je kunt ook mailen: meldpunt@iederin.nl

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.