Lees voor
Vrijwilligers nieuws | 10 dec 2023

Onze vrijwilligers aan het woord: Janessa

Graag stellen wij één voor één onze vrijwilligers aan je voor. Deze keer geven we het woord aan Janessa. Zij is vrijwilliger bij de VND...
nieuwsfoto

Dit ben ik…

Ik ben Janessa en ben 34 jaar oud. Ik heb de opleiding gedaan voor directiesecretaresse/managementassistent en heb daarbij de module medisch gehaald. Helaas ben ik door de astma afgekeurd. Naast het vrijwilligerswerk bij de VND doe ik 1-2x per week vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum voor ouderen. Ik vind het leuk om te fietsen. Verdere hobby’s zijn zwemmen, spelletjes op de computer/switch, kleuren op nummer en andere knutseldingen.

 

 

Mijn werk als vrijwilliger voor de VND

In 2017 werd ik gevraagd of ik vrijwilliger wilde worden voor de VND. Dit leek mij wel wat. Ik wil namelijk graag mijn ervaringen delen met anderen mensen die vragen hebben over astma. In 2018 ben ik begonnen als vrijwilliger. Ik doe de planning van facebook en plan alle berichten in. Daarnaast plaats ik filmpjes van de vereniging op YouTube en zet ze op de afgesproken tijd online. Ondertussen plaats ik ook nieuwsberichten op de website. Verder heb ik een tijd lang voorlichting gegeven. Dat vond ik ook erg leuk om te doen.

Dit heeft het vrijwilligerswerk voor de VND mij (tot nu toe) gebracht

Het vrijwilligerswerk voor de VND geeft mij veel voldoening en het zorgt ervoor dat ik bezig ben. Daarnaast brengen de contacten onderling ook veel gezelligheid. Het voelt goed om iets terug te doen voor de vereniging en voor mensen met astma. Onder andere door mijn bijdrage is er een mooie website vol met betrouwbare informatie. We blijven hard werken aan de website, waardoor hij steeds informatiever en mooier wordt. Daarnaast zorg ik er voor dat de webinars teruggekeken kunnen worden en dat onze Facebookpagina steeds weer wordt voorzien van nieuws.

Ik hoop dat ik nog heel lang onderdeel mag blijven van deze leuke en gezellige vereniging!

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.