Lees voor
Algemeen | 28 mrt 2024

Schrijf je nu in voor het webinar Grip op je astma! op 7 mei!

Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Hoe ga je om met je energie en wat kun je doen bij vermoeidheid? In dit webinar hoor...
nieuwsfoto

Op dinsdagavond 7 mei (aanvang 19.30 uur) organiseren VND, Longfonds en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) samen een webinar over grip houden op je astma. Op 7 mei is het Wereld Astma Dag. Wereld Astma Dag staat in het teken van het vergroten van het bewustzijn over astma en het verbeteren van de zorg en behandelmogelijkheden voor mensen met astma. Een goed moment om aandacht te geven aan jouw astma.

Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om het leven met (ernstig) astma gemakkelijker te maken. Zelf regie voeren of grip hebben op je astma is daarbij belangrijk. Soms verlies je de grip en moet je weer een nieuw evenwicht zien te vinden. Dat is niet altijd makkelijk. Want waar ligt jouw grens? Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Hoe gebruik je je inhalatiemedicijnen op een juiste manier? Hoe ga je om met je energie en wat kun je doen bij vermoeidheid? En hoe ga je om met al deze adviezen en je dagelijkse realiteit van je bezigheden, werk en gezin?

Het is belangrijk dat je je klachten herkent en dat je weet wat je moet doen bij welke klachten. Zorgprofessionals gaan tijdens dit webinar in op bovenstaande vragen en geven tips. Ze gaan aan tafel in gesprek met ervaringsdeskundigen over hun uitdagingen om zo goed mogelijk te leven met hun astma.

Ervaringsdeskundige Kim Vermeulen-van Berlo gaat hierover in gesprek met Marijke Amelink, longarts, Irene van der Weerdt, kaderhuisarts astma en COPD en
Walter van Litsenburg, verpleegkundig specialist. De host van het webinar is Pieter-Paul Hekking, longarts.

Ze bespreken vragen zoals:

  • Hoe houd je je astmaklachten onder controle?
  • Wat is het belang van goed gebruik van je inhalatiemedicijnen en goede leefstijl?
  • Hoe ga je om met je energie en wat kun je doen bij vermoeidheid?
  • Hoe belangrijk is bewegen?
  • Hoe kun je zelf regie nemen en houden op je astma?
  • Hoe ga je om met al deze adviezen en je dagelijkse realiteit?

 

Inschrijven

Je kunt je hier aanmelden voor dit webinar. Deelname is zonder kosten.

 

Sprekers

Kim Vermeulen-van Berlo

Ervaringsdeskundige

Marijke Amelink

Longarts Spaarne Gasthuis

Irene van de Weerdt

Kaderhuisarts astma & COPD CAHAG

Walter van Litsenburg

Verpleegkundig specialist Catharina Ziekenhuis

Pieter-Paul Hekking

Host, longarts Franciscus Gasthuis & Vlietland

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.