Lees voor

Webinar Grip op je astma!

Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Wat kun je doen bij vermoeidheid?
En hoe belangrijk is het juiste gebruik van inhalatiemedicijnen? In dit webinar hoor je meer!

Introductie webinar

Op dinsdagavond 7 mei (aanvang 19.30 uur) organiseren VND, Longfonds en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) samen een webinar over grip houden op je astma. Op 7 mei is het Wereld Astma Dag. Wereld Astma Dag staat in het teken van het vergroten van het bewustzijn over astma en het verbeteren van de zorg en behandelmogelijkheden voor mensen met astma. Een goed moment om aandacht te geven aan jouw astma.

Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Wat kun je doen bij vermoeidheid? En hoe belangrijk is het juiste gebruik van inhalatiemedicijnen? Zorgprofessionals vertellen hierover tijdens dit webinar. Zij gaan aan tafel in gesprek met ervaringsdeskundigen over hun uitdagingen om zo goed mogelijk te leven met hun astma.

Ervaringsdeskundigen  gaan hierover in gesprek met Marijke Amelink, longarts, Irene van der Weerdt, kaderhuisarts astma en COPD en
Walter van Litsenburg, verpleegkundig specialist. De host van het webinar is Pieter-Paul Hekking, longarts.

Zij bespreken vragen zoals:

  • Hoe houd je je astmaklachten onder controle?
  • Wat is het belang van goed gebruik van je inhalatiemedicijnen en goede leefstijl?
  • Hoe ga je om met je energie en wat kun je doen bij vermoeidheid?
  • Hoe belangrijk is bewegen?
  • Hoe kun je zelf regie nemen en houden op je astma?
  • Hoe ga je om met al deze adviezen en je dagelijkse realiteit?

Inschrijven

Je kunt je hier aanmelden voor dit webinar. Deelname is zonder kosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mail*
Wanneer je vooraf al een vraag wilt stellen kan dat, we zullen proberen deze vragen zo veel als mogelijk mee te nemen in het webinar. Wil je er rekening mee houden dat je vraag betrekking heeft op het onderwerp ‘Grip op je astma!’ Vragen over andere onderwerpen of je persoonlijke casus kunnen we niet behandelen, we verwijzen je daarvoor naar je eigen behandelaar.
Inschrijven nieuwsbrief

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.