Elselien de Zaaijer (mevrouw E.J.M. de Zaaijer)

Bestuurslid PR & Communicatie en Vrijwilligersbeleid astmaVereniging Nederland en Davos sinds 23 juni 2018

Elselien de Zaaijer: “Ik ben getrouwd met Rik, heb 2 zoons, een dochter, 2 schoondochters en ben zelfs oma! Ik heb vroeger voor een reclamebureau gewerkt en heb een cateringbedrijf en een kookschool gehad. Ook heb ik 15 jaar (kook)les gegeven op het VMBO en het Praktijkonderwijs.
Daarnaast doe ik al ruim 30 jaar bestuurswerk voor diverse organisaties. Ik kook nog steeds graag, lezen doe ik veel en ik vind het heerlijk om te skiën en te wandelen in de bergen. Naast mijn werkzaamheden voor de VND, beheer ik de facebookpagina’s van een aantal bedrijven en verenigingen.” Ik kom op adem… “van genieten van mijn gezin en mijn familie en vrienden.”

Aandachtsgebied

PR & Communicatie en Vrijwilligersbeleid, samen met aspirant bestuurslid Anne van Tilburg

 

Elselien de Zaaijer: “We proberen de VND breed op de kaart te zetten en kijken wie en wat daarvoor nodig is. Gelukkig heeft de VND veel enthousiaste vrijwilligers die in de werkgroepen actief zijn. Mijn aandachtsgebieden binnen het bestuur houden in dat ik zitting heb in verschillende vrijwilligers-werkgroepen, zoals de werkgroep jong, de werkgroep animatiefilms en de redactie van Reactie! Magazine. Ik probeer om zo goed mogelijk contact te houden met alle vrijwilligers samen met mede bestuurslid Anne van Tilburg en Monique Rüegg, medewerkster van de VND. Soms moeten wij mensen ook een beetje tegen zichzelf  ‘beschermen’. Onze vrijwilligers zijn vaak ervaringsdeskundigen en moeten rekening houden met hun gezondheid. Daarnaast proberen we er binnen de VND voor te zorgen dat de lijnen voor communicatie helder zijn. En verder onderhoud ik contacten met andere organisaties en instellingen.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Elselien de Zaaijer: “Ik vind het belangrijk dat er een patiëntenvereniging is die opkomt voor mensen met (ernstig) astma, een relatief kleine groep met grote problemen. Ik wil graag (ernstig) astma erkenning en herkenning geven. Ik vind het heel bijzonder dat de VND zoveel enthousiaste vrijwilligers heeft en doe mijn best om dat zo te houden!

 

Ik vond het zelf heel erg moeilijk om te moeten inzien dat ik niet meer kon werken. Wat het vrijwilligerswerk voor de VND daarom extra waardevol voor mij maakt is dat ik op deze manier toch mijn steentje kan bijdragen en kan genieten van de contacten met anderen. Dat we met elkaar zoveel mooie projecten verwezenlijken en mensen echt iets kunnen bieden, vind ik ongelofelijk waardevol.”

De astmazorg in de toekomst

Elselien de Zaaijer: “Natuurlijk hopen we allemaal dat er een medicijn wordt uitgevonden wat voor genezing zorgt. Als dat niet zo is, dan hoop ik dat er een goede kwaliteit van zorg komt en dat mensen ook goed inzicht krijgen in hun ziekzijn. Dat we beter grip krijgen op de ziekte.”

Frank Weller

Voorzitter

Frank Weller is longarts en de voorzitter van onze vereniging. Zijn aandachtsgebieden zijn strategie en medische zaken. Frank zet zijn kennis en ervaring graag in om samen met de VND de mens achter de astma zichtbaar te maken.

Lees meer

Barend de Graaff

Secretaris

Barend de Graaff is onze secretaris. Vanuit zijn achtergrond als bedrijfsjurist, kijkt hij kritisch en met een juridische blik naar de manier waarop de VND als organisatie functioneert. Op die manier draagt hij bij aan de professionaliteit van onze vereniging.

Lees meer

Margret Smits

Penningmeester

Margret Smits, onze penningmeester, is werkzaam in de financiële wereld. Met haar kennis en ervaring zorgt ze ervoor dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat we diverse activiteiten kunnen organiseren voor onze leden en mensen met astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.